Mikä latauskaapeli omaan autoon?

Ladattavat autot ovat tyypillisesti varustettu tehtaalta seuraavasti: Auton mukana tulevalla latauslaitteella, jolla auton saa ladattua Suko pistorasiasta. Tämän laitteen latausteho on yleensä hidas ja se soveltuu parhaiten plug-in hybridiautojen lataamiseen. Kyseisen latauslaitteen toinen pää on auton latausstandardin mukainen tyypin 1 tai tyypin 2 pistoke ja toinen pää on Suko-pistoke. Toinen mukana tuleva on usein mode 3 latauskaapeli, jolla auton saa ladattua mm. julkisissa latauspisteissä. Tyypin 2 kaapelissa autoon menevä pää on auton latausstandardin mukainen joko tyypin 1 tai tyypin 2 pistoke ja toinen pää tyypin 2 lataustolppaan menevä pistoke. 

Ohjeet sopivan latauskaapelin valintaan:

1. Varmista autoon sopivan latauspistokkeen tyyppi
Kaapelin valinnassa voi pahiten epäonnistua siinä, että valitsee omaan autoon sopimattoman pistoketyypin. Toisin sanoen tärkeintä on valita latauslaite niin, että se sopii oman auton merkkiin ja malliin. Markkinoilta löytyy autoja varustettuna kahdella eri tyypillä: 

2. Selvitä autosi tukema lataamisnopeus 
Lataamisen tarkoitettuja kaapeleita on eri tehoisia.  

Suuremmalla normaali teholla (22kW) lataavien autojen kohdalla on hyvä varmistaa, että kaapeli ei ole lataustehon rajoitteena. Näihin autoihin suositellaan käytettäväksi 3x32A latauslaitteita. 

Erinomainen valinta on myös 3x16A:n latauslaite, mikä sopii lähtökohtaisesti kaikkien ladattavien autojen lataamiseen. Huomioitavaa on se, että autot joiden sisäinen laturi on yksivaiheinen eivät pysty hyödyntämään latauslaitteen tarjoamaa tehoa täysimääräisenä. Lue lisää sähköauton lataamisesta kotona.

3. Kaapelin pituuteen vaikuttaa latauspistokkeen sijainti autossa 

Latauslaitteen valintaan voi vaikuttaa myös latausportin sijainti autossa. Mikäli latausportti sijaitsee sivulla etu- tai takarenkaan vieressä saattaa käydä niin, että nelimetrinen latauskaapeli ei ylety latauspistokkeelta latauslaitteelle. 

Mikäli haluaa varmistaa latauskaapelin pituuden riittävyyden tilanteessa kuin tilanteessa suosittelemme vähintään viisimetrisen kaapelin hankkimista. Mikäli voimavirtapistorasia sijaitsee kauempana autosta on kymmenmetrisellä kaapelilla varustettu eLOAD latauslaite hyvä valinta.  Kaikilla eLOAD sähköautojen latauskaapeleilla lataat autosi helposti ja turvallisesti – ilman tarvetta sähköasennukselle. Kaikki myynnissä olevat eLOAD latauskaapelit on testattu ja hyväksytty auton kotilatauskäyttöön. Ota käyttöön myös eLOAD seinäteline, jolla saat latauslaitteen kiinnitettyä seinälle ja kaapelin siististi telineeseen pois maasta lojumasta.  

Latauslaitteet & 
Lisävarusteet

eLOAD Storesta tai jälleenmyyjiltämme