Sähköauton lataaminen voimavirtapistokkeesta 

Kolmivaiheista nopeaa latausta pääset hyödyntämään ilman kiinteästi asennettavia laitteita. Markkinoilta löytyy voimavirtapistokkeeseen kytkettäviä latauslaitteita. 
Tälläinen laite on myös eLOAD – sähköauton latauslaite.  
bmw sähkö hybridiauto

Voimavirtapistokkeesta voidaan sähköauton lataamiseen hyödyntää kolmea vaihetta ja toisin kuin suko-pistokkeet, voimavirtapistoke on suunniteltu korkeampiin virtoihin (linkkaisin tähän myös lähteen josta voi asiaan tutustua tarkemmin). Voimavirtarasiaa käyttävän laturin etuna kiinteään asemaan verrattuna on helppous sekä laitteen liikuteltavuus.

Latauslaite ei juuri vie tilaa auton tavaratilasta, joten se kulkee kätevästi mukana vaikkapa kesämökille. Lisäksi tällainen latauslaite tarjoaa samat perusominaisuudet kuin kiinteä aseman kotikäytössä. Jos voimavirtapistoke löytyy lataamisen kannalta otollisesta paikasta, säästät selvää rahaa, kun et tarvitse lainkaan sähkömiestä asennuksen tekoon.

Vanhemmissa taloissa ja taloyhtiöissä kannattaa pitää mielessä, että myös voimavirtapistokkeet voivat olla suko-pistokkeen tapaan ikääntyneitä. Jos pistorasiassa näkyy tummentumaa tai se vaikuttaa väljältä se kannattaa ehdottomasti tarkastuttaa sähkömiehellä ennen sähköauton lataamisen aloittamista ja rasian käyttämistä. Yleisesti myös mikäli on epävarma omasta järjestelmästä kannattaa se tarkastuttaa sähköammattilaisella. 

 

Latauslaitteet & Lisätarvikkeet

eLOAD Storesta tai jälleenmyyjiltämme